Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012



ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΡΛ ΜΑΡΞ ΓΙΑ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ
Ούτε με το βάρβαρο ρατσισμό , ούτε με τον δουλεμπορικό , κοσμοπολίτικο και καλοπληρωμένο  «αντιρατσισμό» :  Η    λύση  βρίσκεται  με  τον  μαρξισμό!
Ούτε με τον εθνικισμό, ούτε με τον αντεθνικισμό :με τον εργατικό διεθνισμό!  1.«Η συναδελφοσύνη των λαών είναι εξαιρετικά αναγκαία προς το συμφέρον των εργατών.Γιατί κάθε φορά που προσπαθούμε να καλυτερέψουμε τη θέση μας με την ελάττωση των ωρών εργασίας και με την αύξηση των ημερομισθίων, οι καπιταλιστές μάς απειλούν πως θα μισθώσουν ξένους εργάτες που θα αναπληρώσουν την εργασία μας με χαμηλότερη τιμή. Δυστυχώς, η απειλή αυτή πραγματοποιείται συχνά.»
2.«Ο σκοπός της εισαγωγής ξένων εργατών είναι η διατήρηση της δουλείας.»
3.«Η μετανάστευση διαιρεί τους εργάτες σε εχθρικά στρατόπεδα που μισούνται αναμεταξύ τους.»
4. «Αυτός ο ανταγωνισμός των ξένων εργατών κατά των ντόπιων εργατών είναι το μυστικό της διατήρησης της αστικής τάξης στην εξουσία.»
5. «Ο εφοδιασμός της ντόπιας αγοράς εργασίας με ξένα εργατικά χέρια, ρίχνει τους μισθούς καθώς και την υλική, ηθική και πολιτισμική θέση της ντόπιας εργατικής τάξης.»
6. «Όταν , παλιά , ξεσπούσε μια απεργία σε μια χώρα, καταπνιγόταν με την εισαγωγή ξένων εργατικών χεριών.Η Διεθνής Ένωση Εργατών έβαλε πρακτικά ένα τέρμα σ’αυτές τις μεθόδους.Έτσι οι βιομήχανοι μπορούσαν πια να υπολογίζουν μόνο στους δικούς τους εργάτες.»
7. «Το Γενικό Συμβούλιο της ‘Διεθνούς Ένωσης Εργατών’ πλησίασε τους νεοφερμένους ξένους εργάτες.Την άλλη ημέρα ,όταν οι εργάτες αυτοί κατάλαβαν το  καθήκον τους, γύρισαν πίσω στην πατρίδα τους ,αποζημιωμένοι για το χρόνο που έχασαν απ’το εργατικό σωματείο.Όταν έφευγαν,ερχόταν τη στιγμή εκείνη ένα άλλο καράβι με εργάτες.Μα τούτη τη φορά τους δεχτήκαμε εμείς ,και έτσι έφυγαν πίσω με το επόμενο καράβι.Ύστερα απ’αυτό τα αφεντικά δεν μπόρεσαν να βρουν άλλους εργάτες κι αναγκάστηκαν να δεχτούν τα πράγματα όπως ήταν και πριν.»  ( Περισσότερες  πληροφορίες για τα κείμενα του Καρλ Μαρξ , βλέπε το  βιβλίο του Δ.Ντούσα : «Μαρξισμός και Σύγχρονη Μετανάστευση»,έκδοση του συγγραφέα,Β΄ ΄ Έκδοση-Συμπληρωμένη,  Αθήνα , 2011)

«Προλετάριοι όλων των χωρών, ενωθείτε!»

ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου